køb for 499,- og få gratis fragt!

Altid kun 69 kr pr. flaske!

Gin Fizz

Gin Fizz

Jonas Wiuff |

Der findes en hel familie af fizz-cocktails, som Gin Fizz – sjovt nok – er en del af. En fizz-cocktail består af spiritus, citrus, sirup og danskvand. Derudover tilsættes disse cocktails ofte æggehvide, hvilket også er tilfældet med en Gin Fizz.

En Gin Fizz er ”videreudviklingen” af en klassisk Tom Collins. Grundet æggehviden er en Gin Fizz dog mere fyldig og luftig end sin bror. Samtidig serveres en Gin Fizz – modsat en Tom Collins – ikke over is. Dét har ligeledes indflydelse på den samlede smagsoplevelse.

Som nævnt, er en Gin Fizz et godt valg, hvis du vil tilbyde dine gæster en cocktail, inden maden serveres. Grundet dens lette, friske smag og konsistens, er den perfekt at drikke forud for maden, og du kan være sikker på, at den ikke ødelægger dine gæsters appetit.

En Gin Fizz kan naturligvis også nydes uden indblanding af mad. Nyd den i godt selskab, eller forkæl dig selv med den lækre cocktail efter en lang dag.

Historien bag Gin Fizz

Det er svært at finde hoved og hale i historierne bag mange af de klassiske cocktails. Dog ved vi temmelig sikkert, at Gin Fizz-opskriften blev printet første gang i 1876 i bogen ”The Bar-tender’s Guide” af Jerry Thomas.

Interesserer du dig lidt for cocktails, er du helt sikkert stødt på navnet Jerry Thomas før. Han regnes nemlig for at være den amerikanske mixologys fader – og dermed også den danske.

Jerry Thomas var med til at udbrede cocktailkulturen til hele USA og var foregangsmand i forhold til at gøre bartending til en professionel profession. Kort sagt skylder vi altså alle Jerry Thomas meget – hvad end vi hardcore dyrker cocktailkulturen eller blot elsker at få en god drink i ny og næ.

Variationer af Gin Fizz-opskriften

Gin Fizz har en syrlig smag. Den er let og frisk, og æggehviderne er med til at give den en behagelig fyldighed. Som regel er det en helt klassisk London dry gin, der fremgår af en Gin Fizz-opskrift, men – som altid med cocktails – er der naturligvis mulighed for at lege og eksperimentere.

Prøv for eksempel at lave en Gin Fizz med en gin med rabarber, blodappelsin, havtorn eller noget fjerde, du godt kan lide. På den måde kan du give din Gin Fizz et nyt smagsudtryk, som passer perfekt til dine smagsløg.