køb for 499,- og få gratis fragt!

Altid kun 69 kr pr. flaske!

Cabernet Sauvignon - verdens mest sælgende drue

Cabernet Sauvignon - verdens mest sælgende drue

Mads Holmgren |

Hvad er Cabernet Sauvignon?

Cabernet Sauvignon er en rødvinsdrue, der har sin oprindelse i Frankrig. Navnet "Cabernet Sauvignon" betyder "Cabernet fra Bordeaux", da den oprindeligt blev dyrket nær Bordeaux og derefter spredte sig til resten af Frankrig. Det var først senere, at Cabernet Sauvignon blev populær i Californien, hvor den nu dyrkes på mere end 80% af alle amerikanske vinmarker!

 

Smagsprofil

Cabernet Sauvignon er en kraftig og kompleks vin med smagsnoter af solbær, cedertræ, tobak og vanilje. Cabernet Sauvignon har en fyldig krop og højt tanninindhold, hvilket gør den bedst egnet til lagring. Cabernet Sauvignon passer godt sammen med grillede røde kødretter som bøf eller lammekoteletter.

 

Historien om Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er en rødvinsdrue, der har sin oprindelse i Bordeaux, Frankrig. Den blev bragt til USA af franske immigranter, der bosatte sig i Californien under guldfeberen. Cabernet Sauvignon er nu en af de mest populære druer, der bruges til at lave vin i dag, men det var ikke altid sådan:
Historien om Cabernet Sauvignon kan spores tilbage til det 17. århundrede i Bordeaux, hvor den først blev plantet på sine egne rødder (ingen ordspil tilsigtet). Druen blev ikke bredt plantet eller anerkendt, før efter Anden Verdenskrig; dog, da den blev populæriseret af vinproducenter som Henri Jayer og Robert Mondavi i Californien i 1960'erne og 1970'erne henholdsvis - og senere af australske producenter som Peter Lehmann Wines - skyrocketed

dens popularitet verden over!

Produktion af Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er en rød druesort, der dyrkes i mange regioner rundt om i verden, herunder Bordeaux og Californien. Den er kendt for at producere fyldige vine med komplekse smagsnoter af solbær, cedertræ og tobak.

Produktionen af Cabernet Sauvignon er ens på tværs af alle regioner, hvor den dyrkes; dog er der nogle regionale forskelle i, hvordan vinproducenterne nærmer sig deres håndværk. I Bordeaux og Californien (hvor de fleste af vores druer kommer fra), høstes druer normalt manuelt i stedet for maskineplukket som de er i Australien eller Sydamerika - dette fører til højere kvalitetsfrugter med mindre skade under høsttid, så du får mere smag ud af din flaske!

 

Berømte Cabernet Sauvignon-vine

Cabernet Sauvignon er en af de mest berømte druer i verden. Den er blevet plantet i næsten alle større vinproducerende regioner og producerer nogle af de mest kendte vine i verden.
De bedste Cabernet Sauvignon vine kommer fra Bordeaux, Napa Valley og andre regioner rundt om i verden, hvor den kan trives i sit naturlige miljø.

 

Servering og opbevaring af Cabernet Sauvignon

Serveringstemperatur: Cabernet Sauvignon serveres bedst ved stuetemperatur eller lidt køligere.
Madparning: Denne vin passer godt sammen med kraftige røde kødretter og vildtretter. Den kan også nydes med grillede laks, oksekødsgryde og kraftige gryderetter.
Opbevaringstips: Cabernet Sauvignon ældes godt, så køb et par flasker til at opbevare i din kælder i 10 år eller mere, før du nyder dem!